Меню
Кошница

За нас


Coralia e българска търговска марка дамски облекла premium клас за жени, които държат да подчертаят своята индивидуалност. Coralia постига идеално съчетание между стандартите на българската женска фигура, висококачествени европейски тъкани и внимание към водещите световни модни тенденции. Всичко това прави облеклата Coralia желани за гардероба на уверената в себе си и ярка жена.

Каталогът на Coralia включва рокли, сака, палта, блузи, поли, панталони и официални ансамбли, а материалите са предимно благородни тъкани от памук, лен, коприна, вълна, вискоза и кашмир.

Coralia е създадена от художника-моделиер Венета Василева. Бизнес стратегията на управляваната от нея Модна къща „Стил В“ е насочена към развиване на подиумни колекции, на колекции за българския моден пазар и индивидуално обслужване на клиенти. През 2009 г. е предприет успешен ребрандинг, в резултат на който се появява търговската марка Coralia, ориентирана към проектиране и производство на къси серии дамски облекла за ежедневни, делови и „романтични“ цели. Във всяка сезонна колекция е включена и ултра-къса луксозна серия Coralia Gold 5, състояща се от няколко униката.

Coralia разполага със собствена високотехнологична производствена база, а с колекциите са пряко ангажирани над 30 високо квалифицирани служители – дизайнери, моделиери, конструктори, кроячи и изпълнители на тестови модели и конфекция.

Coralia е харесвана от български жени с изискан вкус. Те ценят в нея високото качество, идеалното пасване към фигурата, широкия размерен ред (от 36 до 58). За офиса, за празнична вечеря или просто за свободното време – от всяка колекция Coralia могат да се подберат отделни модули и да се направи съчетание и за най-претенциозния вкус.

Венета Василева

„Обичам да пътувам навсякъде по света и всяко ново място ме зарежда с идеи и вдъхновение. При тези свои пътувания многократно съм се убеждавала, че българките сме не само красиви, но и претенциозни жени, и аз особено се радвам, когато те предпочитат моите модели. Имам слабост към екологични тъкани и не виждам за необходимо да обяснявам защо – вярвам, че общите ни мисли в тази посока ни сродяват.“ 

Венета Василева е художник моделиер, носител на редица национални и международни отличия.

Нейната успешна творческа кариера започва с номинации за официална мода (София и Варна) – за 1995 г. и 1996 г. През 1997 г идва и номинацията на Академията за мода- София – „Дизайнер на годината“. Следва Голямата награда „Крило на успеха” от Международното изложение „Партнерс ЕКСПО 2000”. В края на същата година й е връчен и призът „За особен принос към българската мода” („Форум Българска Мода”). Същата година Модна къща „Стил В“ е отличена със статуетка и почетна грамота „Най-добра търговска марка за 2000 г” на дюселдорфския fashion форум Премиера на колекциите – наградата бе връчена през март следващата година в Париж. През същата 2001 г. „Стил В“ изработва деловите облекла на ансамбъла на Нешка Робева за големия им концерт в Ню Йорк.

2002 и 2003 г донасят на Венета Василева дипломи от „Прет-а-порте България“ – за най-добра официална дамска колекция. През 2004 г., след спечелен конкурс, започва да облича стюардесите на националния превозвач Bulgaria Air.

Модна къща „Стил В“ е с утвърдени позиции и на европейския пазар – около 60% от продукцията се изнася за партньори във Франция, Ирландия, Англия, Холандия и други страни, където се продава в първокласни европейски търговски и fashion центрове. Изработват се колекции и за известни глобални брандове (от идеята, през кройките и до производството) – за Max Mara Italy, La Dress Amsterdam, Ziga Paris, Jack Murphy Dublin, Dante 6 Holland, Tara Jarmon Paris и други.